AIT Nord maakütte blogi

Pane kampsun selga, võta tass kuuma kohvi, loe meie blogi ja kui siis kah soe ei hakka, tuleb Sul ilmselt kodune küttesüsteem välja vahetada.

Kui keegi oleks mulle kunagi öelnud!

postitas Mart Maaküte | 25.juuni 2020

„Kui keegi oleks mulle kunagi öelnud, et …” 

Ma olen seda lauset viimasel ajal aina rohkem kuulnud. 

Kui keegi oleks mulle kunagi öelnud, et võin pihku mahtuval ekraanil filme vaadata, poleks ma seda uskunud.

Kui keegi oleks mulle kunagi öelnud, et ma ei viitsi enam Helsingisse sõita, oleks ma ta välja naernud. 

Ja nõnda edasi. 

Üks levinumaid „kui keegi oleks” lauseid on aga see: 

„Kui keegi oleks mulle kunagi öelnud, et hakkan Windowsi arvuti asemel Apple’i Maci kasutama, oleks ma ta kuu peale saatnud.” 

Ja ometi on Apple’i-hullus – veel tosina aasta eest üksikute veidrike lõbu – massidesse jõudnud. Õuna pildiga arvutid on iga kohviku laudadel ja tänapäeval on pigem Windows see, mis möödujates imestust tekitab: „Vau, sa oled Microsofti fänn?”

Küllap on inimestel ununenud, kuidas Bill Gates ja tema jüngrid alles hiljuti maailma valitsesid ning Apple’i pooldajad kõigist maailma arvutikasutajatest pelgalt 5% moodustasid. Nüüd on asi vaata et vastupidi. 

Miks? Sest Apple’il on paremad tooted. Vähemalt väidavad nii paljud eksperdid. 

Ma ei tea arvutitest midagi, küll aga jagan soojuspumpade matsu. Ning ka siin on kaks vastandlikku tsunfti: Kõige Kuulsama Brändi pooldajad ning Alpha Innoteci fännid. 

Kõige Kuulsama Brändi sõbrad armastavad mugavust – milleks otsida ja uurida, kui olemasolev soojuspump asja ära ajab. Umbes nagu Windows veel kümmekond aastat tagasi – inetu ja aegunud, aga kes see ilusat ja moodsat endale viitsib selgeks teha! Kuni ühel hetkel ei jäänud muud üle, sest isegi naabrimees oli endale uue Maci ostnud. 

Soojuspumpadega on sama asi. Paljud inimesed kergitavad kulme, kui sa neile Alpha Innotecist räägid. Paari aasta pärast kuuled aga iga tuttava käest: „Kui keegi oleks mulle kunagi öelnud, et hakkan oma kodu maailma kõige parema ning keskkonnasõbralikuma soojuspumbaga kütma, poleks ma teda uskunud.”

Milleks joosta teiste sabas, kui sul õnnestub juba täna oma tutvusringkonna kõige teadlikum inimene olla? No just.